Arkiv för ‘ Andlighet ’

Lillepluttlandet i Dalarna

Min man jobbar på ett företag som sysslar med digital signage. Det började en ny kille där för ett litet tag sen och idag visade det sig att han är bror till våra vänners kompis.

———

Jag städar idag -det är fredag och alla hjärtans dag imorgon och jag vill glädje min make med att komma hem till ett hem som är nystädat och luktar gott av såpa och Ajax Liljekonvaljer.

Jag älskar doften av liljekonvaljer. De luktar så rent och frächt. En dag framöver ska jag berätta om min coola och roliga mormor. Hon väntar på andra sidan. (Döden låter och verkar så tråkig och kall -och eftersom vi inte vet vad som händer när man dör kan man ju lika gärna tro på något roligt och varmt och fint -som himlen eller paradiset -istället för någonting alldeles menlöst och tråkigt).

 

Jag tror på reinkarnation. Jag tror på karma. För att förenkla det en himla massa..Karma är när om man tex varit god och gjort goda saker-då händer det en bra saker. Som att man kanske vinner eller ärver en massa massa pengar eller bara att det händer bra saker. Eftersom jag då tror på reinkarnation så tror jag att det finns två typer av det-av karma. En kortsiktig och en långsiktig. Den ena-den kortsiktiga är att om jag gör goda gärningar med hjärtat -för att det känns bra, då blir jag belönad för det i det här livet. Men det fungerar inte om man gör det enbart för att man är ute efter belöningar. Sen den långsiktiga karman -som följer med en genom de olika liven man lever.

Jag tror alltså att om man beter sig gott mot andra får man gott tillbaka. Beter man sig illa så kommer karman att bita de elaka i rumpan. Dåliga saker händer för de som är elaka. Ibland så händer det även dåliga saker för de som har god karma eftersom man måste utvecklas och lära sig hantera nya situationer.

Jag läste någonstans att karma var att diska och städa för att man borde, mendans darma är att städa och diska med glädje. Jag gillade  logiken och minns inte vart jag läste det, men jag tyckte att det var vackert och jag försöker att jag allt jag gör med glädje.

Apropå glädje:

Min man gick runt och sjöng igår, han brukar göra det ganska ofta utan att han tänker på det.

Min vän Gurgi brukar säga att sjungande barn är lyckliga barn. Varje gång min man sjunger så ler jag i hjärtat och mår bara så bra.