Arkiv för ‘ Åttonde gravidteten ’

Vi sov länge ju och sen åt vi en liten frukost och sen for vi genom skogen hem till min bror.

Vi fick ringa för och se om vi åkte rätt eller fel. (Genväg genom skogen utan skyltar var litet spännande.)
Väl främme så hade min svägerska bakat och Lilys kusin hade gjort jordgubbstårta med vit choklad.
(Jag tjuvfuskade och tog en liten bit.) Får se hur imorgon blir. Hon har varit knölig i magen idag. :(

Min pappa och Lilys morfar kom dit.  Just när regnet började ösa ner. Verkligen ös-ösa. Vräka ner. Massor.
Vi skypade med min syster som hade sin son i knät. Mysigt. Min syster såg snygg och vacker och fin ut. Pigg-sådär jag inte känner mig. Jag känner mig litet som en social katastrof faktiskt. jag börjar säga något men glömmer förklara meningen med det eller sammanhanget. Känns som jag skapade några små missförstånd idag. Det må vara hänt. Med tanke på hur trött jag är efter allt så kanske det förstås. Vi hade iallafall riktigt trevligt tills jag blev hungrig , då hade vi det ännu mer trevligt.  Vi skickade bror och Roger och handlade. Vi lagade tacos. Till min bror köpte vi ket som innehåll en helikopter eller blir det kopter då månntro?
Till hans dotter som snart fyller, i hennes ket låg en liten grön lampa med fjärilar på, en liten grön matta, en grön filt, två underlägg med gröna och andra färger med prickar på och löva från Ikea. (Allt från Ikea.) Deras dotter blev jätteglad vilket känns bra i magen.

De är supernovatrevliga. Känns så bra.

Klockan rusade iväg och vi bestämde oss för att åka tillbaka till mamma. Vi åkte brum, brum över akta dig för dandjerous ckröööns. (Farliga krön där man inte ser om det kommer möte.) (Märks att jag är astrött.)

Vi tog en titt ut över havet från hamnen och sen till mammas lilla hus i skogen. Bild finns här hemma hos mamma och min syster på bild. Det var innan vi båda blev gravid ungefär samtidigt.

Sen när vi kom till mamma drack jag te och vi lyssnade på några låtar på youtube. Jag fick ket!
Min mamma var ju och hälsade på min syster i USA och jag fick usaiska kläder till Lily och en superfin superbautastor handväska/dataväska/skötväska! (Man kan välja.) Tack kära supersöta syster. I love her. Tack så mycket. Inte för att hon läser..
men ändå. Den var tung också. Det var massa kläder inuti! Mycket superfint!

 

 

Vi har varit här i 12 dagar. 11 om man räknar bort natten hemma.
Men vi började vara är på måndagen för Betapred och tisdag Betapred 2..och det är två veckor imorgon.
Jag vill åka hem. Börjar få lätt panik över att vara här.
Jag känner mig rymningsbenägen. Vår Dr..sa att varje dag här på BB är en mindre dag på neo för Lily

Roger försöker glädja mig. Genom att skoja om rosa lego. Nu ska Lily ha massa bara rosa Lego.
Och igår var jag så trött på allt och vi skojar om allt -hur bisarrt det än är för vanliga människor. Annars skulle vi inte klarade det här.
Igår sa jag att Lily flyttstädar. Hon bökade på bra och jag började få rejält ont innan vi stoppade det. Sen stannade hon ju.
Det är superbra men det känns jobbigt allting. Jag skojade med Roger och sa att snart sparkar jag ut henne med arslet före.
Då sa han att hon var redan på väg ut med arslet före. Då skrattade jag och sen grät jag. Man mår ju liksom inte bättre än så.

Ni som känner Roger och vet hur hans humor är.. så skojar vi rätt mycket om alla hetsande feminister som inte kan se att rosa breddar en marknad. Rosa är en färg. Inte en jämställdhetsfråga. Man skapar själv värderingen av rosa. För mig är det bara en färg vilken som helst. Vill feminster märka den som tjejfärg varsågoda. Men det vore ju bättre om de la sin energi på att lösa riktiga problem som miljöförstöringen eller svälten eller sånt. Orka bråka om färg på Lego. Då har man fan inget liv. Snacka om att värdera livet åt helvetet. Då har man inget liv.

Hela debatten får mig att vilja köpa krinoliner och solfjädrar, sminka mig med röda kinder. Sätta i superlångt hår. Och svimma bara någon använder ordet feminist. Gå runt hemma och behaga min man. Som en söt liten docka. Det får mig också att vilja vara hemmafru som tar hand om allt hemma och hämtar tofflorna till Roger.. så jag på riktigt kan bejaka min kvinnlighet och våpet inuti.
Vartenda normalt funtad människa begriper att kvinnor och män är olika. Och vad gör man med barns identitet? Ett experiment med sina egna barn som insats. Identifieringen av vilket kön man tillhör när man växer upp är jätteviktigt för ett barn. Snacka om att få förvirrade tonåringar på sikt. Man muppar med deras känsloliv.

Roger förstår hur jag känner. Han blir med irriterad på det där.
Ibland kallar han mig “kärlet” alltså bara det som bär hans barn. Det är humor. Han retas med mig för att han älskar mig. Igår sa han också att det är hans jobb att ta hand om mig. Så fick jag ta hand om bäbisen-hemma alltså och den känslomässiga biten. Roger är den sista som skulle mena något sånt. Men han skojade och just då var det roligt. Han säger saker som är jätteroliga. Man det mesta är politiskt inkorrekt. Så jag kan aldrig skriva det för vissa har ingen humor. Vissa skulle aldrig förstå varför vi skojar så, men vi gör det för att orka och för att överleva. Jag sa det. Ytterligare en sak jag inte kan berätta på bloggen som en kul grej.
Han svarade då:
-Du är alldeles för fantastisk, jag skulle aldrig hålla dig hemma. Jag vill dela dig med världen och världen behöver dig.

Det är så mycket jag skulle kunna säga men jag orkar inte möta ett uns av ifrågasättande.
Och de där galna feministerna som tycker rosa lego är något att hetsa upp sig över…chilla fan.

Och ni.. hundra pengar på att ni sminkar er, borstar håret och kollar er i spegeln en sista blick innan ni svänger ut genom dörren i senare Sofia Klingmode sådär som de flesta män i min ålder-INTE gör. Om man inte vill att barn ska identifiera sig med ett kön. Beter man sig som könlös hemma då? Inga klänningar och så ska både pappa och mamma ha klänningar. Vad är meningen att bara tjafsa om rosa..när det är så mycket annat som uttmärker kön. Bröst tex. eller stoppa i silikon. För att inte nämna smink. Höga klackar. Långt hår på kvinnor vanligt. Skippa handväskorna för i helvete! De är kvinnliga-väska? Skaffa en fjällräven militärgrön. Långt hår på män ser alltid bara oambitiöst ut. Visst känner jag smarta snubbar med långt hår. Men det är pinsamt på män över 30. Tror knappast vi förändrar löneskillnaderna med att göra barn könslösa. Snarare skapar det nya problem, men det fööörstår inte roslegofeministerna. De tycker de är så smarta men det beror på att de bara kan tänka i tre steg istället för åtta. De tror de är så smarta, men de är så korkade.

Hört av någon: En tandläkare jag vet säger att det inte finns några skillnader mellan män och kvinnor.
Jag svarade: Ja, men det beror på att det är en tandläkare. Hon kollar bara folk i munnen. I munnen ja!
Hon kanske skulle testa dra ner brallorna på folk.

Om man inte kan se de skillnader som finns hos män och kvinnor-då har man fan problem.
Och om de nu inte är någon skillnad-varför är så många % feminister gifta med män? Om det nu inte är någon skillnad menar jag.

Svara inte på det här inlägget om du blir sur. Jag kommer radera och ignorera alla idiotkommentarer om det.
För att jag skiter i vad andra tycker och jag mår inget bra så låt mig vara. Råkar du vara en galen feminist som tycker att rosa lego är något att förfasa sig över-skaffa dig ett liv och sluta läs min blogg tack.

Nu ska jag bejaka mitt kvinnliga våp. Borsta mitt långa hår. Ringa med min rosa mobil och använda min rosa pekare. Våpa mig framför min man och fnittra som en fjortis så att han skrattar och hans ögon glittrar.

Jag har en fruktansvärd hemlängtan. (Varför väljer man att se rosa Lego som ett hot-på 80-talet hade man skrattat åt det.  Nu hakar rättså många på det tåget-för shit man vill inte stå utanför och så är man smart då-asså tror de.)

Edit: Roger om just tillbaka. Jag fick ket! Titta rosa! Hmm, det betyder nog att min man anser att jag är en söt liten sak som han vill ta hand om. Forever.

Edit: Angående Elvys kommentar..så kan man se det här:
http://ladybond.se/?p=16902#respond
LÄNGST ner.

 

Vill ju gärna ha en. Och i efterhand så -ja, såhär rörig är jag just nu.
Jag tänkte skriva ett inlägg men det går inte. Jag kastar in saker precis som när jag pluggar och sen så brukar jag sortera och sammanställa och hålla på men jag orkar inte. Det jag hittar är mycket och dåligt. Om både VUL och doppler.
Och sen så motsidan. De som säger att de är helt ofarligt. Men det tror jag inte på.
Använder man det med måtta och då menar jag bara det som är nödvändigt.
Om vinsten överväger risken. När fördelarna med att göra det överväger nackdelarna.

Jag fick massor av VUL med Leia- 50-60 st.
Med Linnea, massor, vet inte.

Nu gör vi mindre och det är jättebra.
Läkare har varnat mig för både vanliga VUL, att inte göra för många.
Och så försöker de göra så korta stunder som möjligt på mig.
Gällande doppler är man inte så restriktiv(återhållsam) när vi var i Falun och Uppsala så var det ett varje dag.
Ibland två! och vi pratar om 12 veckor! Enl vad jag läst så ska man inte använda doppler mer än varannan-var fjärde vecka.
Nu när jag läst på om det..så blir det inget sånt alls. Problemet är väl med CTG.
Hur jag ska undvika det? Fick jag ju också en hel del-ofta.

Men när jag läst på litet så hittar jag bara dåliga saker.

Ökad risk för missfall.
Ökad risk för att barnet dör vid födseln.
Ökad risk för att föda prematurt.
Ökad kan alltså skada sitt barns vävnader
Ökad risk för att barnet blir tillväxthämmat.
Ökad risk för dyslexi.
Risk för försenat tal, talet är ett känsligt mått som speglar optimala förutsättningar för utveckling.”
Man kan alltså säga att det kan försämra barnets utveckling.
Och det här låter faktiskt läskigt.
“Det finns störningar tros vara resultatet av felplacering av hjärnceller under sin utveckling.”

Vem vill ha ett barn med hjärnceller som är felplacerade? Hua..

“Ultraljudsundersökningar under graviditeten utsätta fostret för ett ljud så högt som gjorts av ett tunnelbanetåg kom in en station, säger amerikanska forskare.” De menar också att det inte påverkar barnet på sikt. Men vem vill göra det mot sin egen bäbis?! Det är alltså väldigt höga decibel..

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=sv&langpair=en|sv&rurl=translate.google.se&u=http://www.newscientist.com/article/dn1639-fetuses-can-hear-ultrasound-examinations-.html&usg=ALkJrhjPNK21pFyp_u1p3ZudqLs_nMWAlA

Vid doppler sparkar barnen mer. De vill alltså att det ska sluta. Bäbsiar verkar inte gilla doppler.
Det här kan jag nog relatera till personligen. Linnea sprakade alltid så mycket mer med doppler.

“Det räcker med 20 minuter om dagen” för att det ska bli illa.

“Ultraljud kopplat till hjärnskador – Risk är “bara en möjlighet” men upptäckten teckningsoptioner fortsatta studier, säger forskaren. “LONDON – Swedish scientists have uncovered evidence suggesting that ultrasound scans on pregnant women can cause brain damage in their unborn babies.” “London – Svenska forskare har hittat belägg för att ultraljud på gravida kvinnor kan orsaka hjärnskador i deras ofödda barn.” [Dec. [December 10, 2001 – research scientist Professor Juni Palmgren] 10, 2001 – forskaren Professor Juni Palmgren]”

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=sv&langpair=en|sv&rurl=translate.google.se&u=http://www.midwiferytoday.com/articles/ultrasound.asp&usg=ALkJrhj3v5uepIaDEVkH7Tk2gZgZfvanYw

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=sv&langpair=en|sv&rurl=translate.google.se&u=http://www.unhinderedliving.com/pultra.html&usg=ALkJrhgK8knWr3X9vXt6HTUSapDvvawkrg

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=sv&langpair=en|sv&rurl=translate.google.se&u=http://www.compleatmother.com/ultrasound_danger.htm&usg=ALkJrhhM_LGce_IAVrlU-C0CP0D5lOywgQ

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=sv&langpair=en|sv&rurl=translate.google.se&u=http://gentlebirth.org/archives/preScreen.html&usg=ALkJrhiI94R15tbeKiXV4qKK9a7KJeD2kA#Avoiding

http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en|sv&u=http://www.mothering.com/community/t/639969/fetal-doppler-what-are-the-dangers

Och hur är det med CTG? Det ska jag ta reda på.

Man säger att det inte är någon fara med VUL men det är det om man gör en undersökning för länge och för ofta.
Läkare säger i regel som det är, men inte alltid. Och på bäbissidor lugnar de kvinnor, det intressanta är då.. varför läkare säger att det är farligt om man gör för ofta och för länge.

Man sänder in värmestrålning eller värmeenergier.. och alla vet att det inte är bra att tex basta.
Ökningn av värme i magen fö inte gå över 40 grader-det vet man är farligt.
Men hur kan bäbissidorna räkna med att det är en kompetent läkare som utför VUL:et snabbt och vant?
Det finns ju alltid praktikanter. Och kan kan bara avfärda alla undersökningar hur lätt som helst?
För de är väldigt många ändå-fast alla säger att så litet forskning gjort.
Det är inte bara några studier. Det är många studier.

“”Ett antal biologiska effekter har observerats efter ultraljud exponering i olika experimentella system. Dessa inkluderar minskning av immunförsvaret, förändring i systerkromatidutbyte frekvenser, celldöd, förändringar i funktioner cellmembranet, nedbrytning av makromolekyler, bildning av fria radikaler, och minskad cellen reproduktiv potential. ”

En gammal studie.. men man måste då ha i tanken att de nya ultraljudsmaskinerna har en mycket lägre frekvens än de gamla.
Men har alla sjukhus de senaste maskinerna?

Ny studie:

“Det har gjorts studier som visat Doppler ultraljud kan ändra cellulär aktivitet”

“One minute of doppler exposure is equal to 35 minutes of real time ultrasound. En minut av Doppler exponering är lika med 35 minuter i realtid ultraljud. This is an important point for women to consider when deciding between an ultrasound exam and listening with a doppler to determine viability in early pregnancy. Detta är en viktig punkt för kvinnor att tänka på när avgörandet mellan en ultraljudsundersökning och lyssna med en doppler för att avgöra lönsamheten i början av graviditeten!

“ultraljud vågor är kända för att påverka levande vävnader i minst två sätt. Först värmer sonarkägla det markerade området med ca 2 ° C. Detta antas vara obetydlig, baserat på hela kroppen värme under graviditeten, vilket verkar vara säkra upp till 5 ° C. Den andra effekten är kavitation, där små fickor av gas som finns i däggdjur vibrera och sedan kollaps. ”
VUL är alltså sonogram och sänder ut pulser i omgångar.
Medan doppler sänder ut hela tiden.

Störst risk för andvänding med dopper är under fostrets viktigaste utveckling.
Jag skulle säga att jag tycker vecka 16 då jag vet att moderkakan har tagit över helt.
Det är en trygghetsvecka för mig.

Och har men feber så ska VUL och doppler användas ännu mer restriktivt. Mindre.

Hehe och sen det här:

“De flesta läkare och forskare är eniga om att det är högst osannolikt att ultraljudsundersökningar kan vara skadliga och att fördelarna med de förbättringar i fosterdiagnostik som de för med sig uppväger eventuella risker.”

Det är faktiskt inte sant eftersom mina läkare säger att det är farligt om man gör för mycket.
Och osannolikt? De utesluter inte att det är farligt. Haha. Och att fördelarna med ultraljud uppväger eventuella risker.
Just det-eventuella risker. De drabbar ju knappast alla. Så eventuell är ett ord som också betyder möjligt.
Alltså möjliga risker.

Jävla bajsljugare.

Niomånader skriver iallafall att det kan vara skadligt. Kan påverka..

 

Vi var så rädda och så nervösa.
Det styr vårt mående till 100% vare sig vi vill eller inte.

Vi kom in och AE kom ut.
Och hämtade oss. Vi hade en del frågor.
Men jag föreslog att vi skulle skippa dom till efter kollen.
Så vi kikade och nu hängde allt på vad hon såg.
Hon sa: Blabla kalla händer..blabla, pratar för mig själv.
(Det gillar vi.) Sen sa hon:
-..och så från en annan vinkel.
Det betyder i sammanhanget att hon letar efter något.
Vi tog det som ett bra tecken.
För det betyder bara en sak.
Hinnsäcken eller en uppklarning. Vilken indikerar att det är rätt.

Yippie! I den rosa ringen ser man alltså hinnsäcken eller uppklarning.
På sidorna så är det vita kryss, det är verktyg för att mäta hinnsäcken.
Den är i rätt storlek för tiden vi är i.

Vi ska ta Fragmin till vecka 16. Tills moderkakan har tagit över helt.
Progestoron till vecka 12.

Vi har ställt frågan om abdomniellt cerklage och det ska
diskuteras med vår läkare JW som kommer vara den som har hand om oss.
Vi har också framställt önskemål om förlängd tid i Uppsala om det går bra tills dess.

Jag ska fortsätta med järn och folsyra till vecka tio för det “går åt nu”.

Jag skrattar inuti och dansar på en äng så mitt långa hår flyger.
Jag sitter under en ek och gråter och Roger håller mig i handen.

Hur jag mår? Jag fattar det inte. På riktigt. Känner inget.
Bara skär oro, ren skräck och som bedövad. Bedövad.
Som om jag fått en spruta med bedövning över glädjen över graviditeten.

Hon sa också att vi har en ny tid runt fredag om två veckor.
Frågan ska diskuteras när vi ska börja med infektionsproverna.
Den här gången vill de inte vara där och peta och mäta utan mer låta det vara som det är.
För att inte stressa livmodern så hemskt. (Eller för mig.)
Så långt det bara går.

Så -asså, det känns inte som på riktigt att vi är gravida.
Det gör mig gråtfärdig. jag känner inget. Vi borde vara lite glada.
Känna glädje men det är bara tomt. Som jag skrev innan. Vi var p minus förut och nu är vi uppe på nollan.
Men vi är inte på plus än. Första ska vi ta oss till vecka 9. För puls på Lillfisen.
Sen är det scary vecka 12 och sen de alla andra låååånga sekundrarna (ny substantivböjning i bestämd form) ändå fram till PeekaBoo.
Lillfisen, stay in där. Kleta dig fast, väx för himlens skull och stanna där.

Måttet på hinnsäcken beroende på vinkel är 9.1 mm och 9.3 mm.
Som det ska vara jag gissar egenhändigt att embryot fäste 2 dagar efter ÄL.
Jaja, jag vet E, men min kropp är som den är :)

Jag vill samla ihop er (IGEN) och bunta ihop er alla och ge er en grouphug!

Uppdaterat:

Vi åkte till scandic och åt lunch. Sen för att hämta medicinerna.
Som fanns inne till hälften. Nytt system.. är att vi får Fragminet av gyn.
Så nu har är jag hemma igen och maken på jobbet. Jag är nära tårar och skratt.
Jag grät faktiskt när AE lämnade rummet för att hämta en lapp om Fragminet.
Man bara lite.