Arkiv för July 1st, 2014

Postad 01 Jul 13:36 i My supersecret life

Godmorgon toffla

image

Roger brukar gå upp med Lily så jag får vila lite. Dels för att jag är gravidtrött, han är fantastiskt men också för att jag ska amma i höst. Var 90 minut ungefär så bör man amma. Eller mer. Minns tillbaka på när jag tom ammade varje timma.

Så när jag kommer ner. Dels följer min trogna Pussel mig. Dels så brukar Roger ställa mina tofflor nedanför trappen för att jag inte ska bli kall om fötterna. Nu när vi vet att det kan ge missfall och störa graviditeter. Kalla magar och kalla fötter.

Idag har jag tagit av alla prismor från lampan och insåg rätt snabbt att den var rätt rensad redan. Typiskt. Får köpa lite nya då. Den ska målas. Guldigt.

Sen gick det bara utför. Eller först kom min vän Gurgi. Sen gick det utför. Efter Jag blir snortrött. Och så smäller ligamenten.
Det blir bara etter värre. Jag har varit så sjukligt trött att det inte gått att stå emot två gånger. Ligamenten är vidriga, har blivit värre.
Lägger mig på sängen för att sova. Det gör ont, går upp, står, det blir värre…går och lägger mig. Repeat.
Och så trött att jag sluddrar. Sen nattkissa. Upp, smäller till som i knivkramp, kan inte lyfta eller föra benen framåt för foglossningen blommar i full styrka.
Känns som en vecka kvar med tanke på den. Kommer inte upp. Roger får dra mig upp, sen hålla ut sina armar så jag kan hålla hans händer mittemot och så mina underarmar mot hans och så får han backa tills jag kan kontrollera benen igen.
Att gå ner för och uppför trappen varje morgon och kväll är en mardröm.
Så kan jag inte andas heller. Så är jag ju nödig konstant. Jag har faktiskt börjat gråta för att det är så jobbigt. Och jag gråter inte direkt fem gånger om året. Fast jag borde kanske. Men det är jobbigt när det blir så många olika besvärliga saker samtidigt.
Lyfter inte. Upptäckte häromdagen att jag är sned i ryggen med. Värsta sned. Megamassor.
Och ont gör det.  Sitter snett i bilen och snett i soffan. Ska ringa våran Pernilla och boka en tid.
Hon vill ju ha en på mage och det går liksom inte just nu. Frågan är om det går ändå utan mage. För ont har jag -värst på kvällen som nu. Just ja. Vattnet. Jag har fått mer vatten igen.

Tog 2 panodil.
Nu väntar jag på att Roger ska fixa en sista grej inför natten så ska vi gå upp och sova.

Postat med WordPress för Android