Jag skivar fläskfile i ca 1 cm smala skivor (8-9 mm). Jag dränker dom i ströbröd och steker dom försiktigt.

Sen tar jag en ugnssäker form och penslar flytande margarin i. Har i ströbröd i formen.

Tar fram körsbärstomater och delar i halvor och skivor om de är färska.

Sen tar jag och vispar 3 dl grädde. När grädden är halvt som halvt fluffig så har jag i 1 msk senap och 2 msk tomatpure. Jag kryddar med paprika och all around och svartpeppar och andra kryddor (om jag är sugen på något annan smak.) Vispar litet till.

Ta formen och lägg i botten med fläskfile -på varje fläskfiler så varvar jag med tomathalvor och mer fläskfile. Som kanapeer ungefär. När det är färdigt häller jag på den preppade grädden. Strössla på riven ost ovanpå och kör i ugnen ca 25 minuter på 175 grader. Done! Tada!

Servera med ris och grön sallad. Mums! Bild kanske dyker upp senare.

NU! Bild

Såhär ser det ut när man kanapeeat ihop fläskfilen med bäbistomaterna. I en bröad form som kan ha i ugnen.

Utan att den spricker.

dsc02092

Såhär ser grädden ut när man har elvispat i tomatpure och senap och kryddor.

dsc02094

Nu tar man och har i gräddmojjset i ugnsformen på kanapeerna.

Sen strösslar man på litet riven ost och skjuts in i ugnen!

Tills kocken säger PING!

Inga kommentarer to “Middagen alla hjärtans dag”

  1. Carola säger:

    Det låter så gott! vad duktig du är kram till er från oss på alla på alla hjärtans dag!!!

Lämna en kommentar