Postad 08 Sep 2014 19:01 i Vänner

Facebook-ajöss och tack för fisken

Det finns regler för sånt.
Massa oskrivna regler.

Vilket fall så har en vän sen 20 år tillbaka tagit bort mig som vän på fb.
Först blev jag lite störd över att 20 år vänskap var borta men sen insåg jag att jag aldrig behövt rensa bland mina vänner.
De rensar bort sig själva.

Det var hon som sa att Lily skulle hamna i skuggan av sina döda systrar.. för jag sörjde ju så.
Så säger man ju bara om man inte känner mig alls.

Nu har jag fått reda på att hon sagt att jag var så jobbig -för jag klarade inte av hennes sanningar.

Hennes sanningar gick ut på att tala om hur jag skulle hantera Lilys rädsla för dammsugaren. Hon kom alltid med pekpinnar och finkänslighet.. ja, det har hon aldrig använt sig av. Någonsin.

I själva verket var det hon som tog bort mig… för att jag inte klarade av henne? Hon tog bort mig..
Det var lite projicerande där..hon tog bort mig för att jag inte tog hennes skit mer…för att jag svarade tillbaka.

Jag satte ner foten och hon drog. Jag drog inte. MISS, att skylla på mig då.

Veckan efter att Leia och Linnea dött sa hon att det var såååå jooobigt att ha sjuka barn.
Själv hade jag inte klagat. I det läget hade jag varit glad tom.

Eller när hon sa till mig att jag “bara pratade om mina döda barn hela tiden”.. och att jag minsann inte kunde prata om något annat. Vi pratade kanskeen gång var tredje månad eller så. Någon timma åt gången.

 

Sällan jag blivit så sårad av just ord. Vilken vän va? Och ändå pratar jag nästan aldrig om det. Och ens vänner ska man väl? Men inte..

En riktigt usel vän.
Kommentarerna är så oerhört korkade att jag blir sönderchockad av förvånad. Häpen.
Tom Roger gapar och skakar på huvudet.

Så, klar med det. Moving on.

6 kommentarer to “Facebook-ajöss och tack för fisken”

 1. Moncan säger:

  Tänk att man i sin stora sorg ska behöva tänka på vad man säger till sina vänner o då nära vänner.& så finns det ju dom som låtsas som ingenting,det är vad jag fått lära mig på den här korta tiden sen vår bebis föddes stilla.ibland ska man vara glad att en del rensar ut sig själva Med vänlig hälsning

 2. Ladybond säger:

  Moncan.
  Ja. Så är det. Mer än någonsin ska man bete sig korrekt fast chocken man får tar bort allt som är rationellt. Otroligt vilka förväntningar människor har på sörjande.
  Jag pratade inte så mycket om mina barn. Eftersom händelsen orkade jag då inte beskriva ingående. Prata om barnen som dog.. Inga barn man lär känna.. Finns inte så mycket att prata där heller. Men omgivningens bemötande.. Där finns det hela romaner att skriva om… Kram!

 3. Ann-Sofie säger:

  Jag gör som Roger, gapar och skakar på huvudet. Den vännen klarar du dig utan. En vän ska lyssna och stötta enl. mig, det hade visst hon missat. :-( Kram till er. Snart kommer en leverans på posten, du kan väl maila mig er nya adress. Ha en fin dag!

 4. Ladybond säger:

  Ja. Det var så jag trodde det var.
  Finaste fina! Tal. Spännande det är. ♡♥♡
  Kram

 5. Lis Olsson säger:

  Var glad du blev av med henne, sådana vänner kan man va utan. Jag har haft fina vänner jag kunde prata med och de med mej. Nej fy för henne. Du är en mycket bra mamma till dina flickor. Kramar.

 6. Ladybond säger:

  Tack Lis. Ja. Så är det. Verkligen. Tack.

Lämna en kommentar