Postad 13 Dec 2014 14:16 i My supersecret life

Nära föräldraskap

Fördelarna/vinsten.

Barnets hjärna utvecklas optimalt redan från födseln, när den är som mest mottaglig. Det innebär att antalet kopplingar i hjärnan blir fler och bättre. Forskning har visat att beröring hjälper hjärnan att utvecklas och barn till Nära föräldrar får särskilt mycket beröring.

Barnen blir friskare och utvecklas bättre motoriskt. Det beror säkert både på närheten och på att Nära föräldrar är mer medvetna om barnets behov. Ibland frågar föräldrar om spädbarnen inte behöver ligga och sprattla för att träna musklerna, men i en bärsjal får barnet all den stimulans som behövs under de första månaderna. Så kallade Bushmen hör till de människor som bär sina barn mest – och samtidigt är barnen tidigt utvecklade motoriskt.Många föräldrar upplever att barnen när de blir lite större uppför sig bättre än andra barn. De är mer empatiska, de kämpar inte mot sina föräldrar och behöver inte göra fel för att få uppmärksamhet. Redan från födseln blir de sedda som människor med genuina behov.Barnen har lägre nivåer av stresshormoner. Nivån av stresshormoner ökar när spädbarn och småbarn separeras från sina föräldrar. Låga stresshormoner har positiva effekter för både hälsa och det allmänna välbefinnandet. I stället för att använda sin energi till att skrika, kan barnet bearbeta intryck och utvecklas motoriskt. Nära föräldrar strävar efter att undvika separationer medan barnet är mycket litet, just för att det ska slippa onödig stress.Uppfostran underlättas senare i livet. Nära föräldrar känner sina barn bättre och förstår deras perspektiv. Barn som får närhet och kärlek får god självkänsla och uppmuntras att bete sig på samma sätt. Den fysiska och emotionella kontakten stärker inte bara bandet från barn till förälder utan från förälder till barn också. Ofta upplever hela familjen att de blir mer empatiska. Föräldrarna blir mer uppmärksamma mot varandra.Nära föräldraskap bejakar din egen föräldrastil och hur du vill leva ditt liv. Den här punkten la jag till själv (de övriga är makarna Sears). Jag upplever att man i Nära föräldraskap får ett rikare liv och att det känns som om man gör färre uppoffringar. Man stakar inte upp någon gräns mellan babyliv och vuxenliv utan barnet blir en del av det egna livet. Självklart stöter man på samma situationer som de flesta föräldrar men inom Nära föräldraskap hittar man annorlunda lösningar. Det blir lättare och roligare!

Näraföräldrar.se

2 kommentarer to “Nära föräldraskap”

  1. Gunbritt miller husahr säger:

    Helt klart …håller med. Kram ♡

  2. Lis Olsson säger:

    Helt rätt, Håller också med.

Lämna en kommentar