Postad 27 Dec 2014 21:06 i My supersecret life

Lily och bearbeta

Roger läser boken om prinsessan som får en lillebror.
Och kommer hem med den från sjukhuset. Lily pekar på den.
-Ont i huvudet, åka doktorn.

Hon är arg på mig. Hon är besviken på mig. Hon är ledsen. För att jag lämnade henne när jag födde. Hon säger det inte. En dag skrek hon bara när jag kom ner till frukost. Ibland går hon fram och smäller till mig på benet. Då visar jag att jag blir ledsen och hon kramar mig.
Hon behöver mig mer. Leah går det mesta av min tid. Saknar Lily så det gör ont. Roger är hennes primära anknytningsperson till etthundra procent nu. Han får trösta. Inte jag. Jag får ta på henne kläder och sätta på bilbälte.

I övrigt har vi diskuterat hsp.
Står ibland om det att man överanslyserar. Jag analyserar. För att få grepp om saker. Förstå saker. Men överanslysera. Vem bestämmer var graden går?

När man har alla fakta som behövs för att lösa ett problem. När man ältar som somliga säger.. så beror det på att de som gör det inte har alla delar. Varför det barn dör. Varför någon är dum tex.
Bearbeta blir omöjligt om man inte har alla faktorer. Därav kommer ordet älta in lite. Älta tycker jag låter negativt. 
Bearbeta är en process man går genom för att släppa och lämna saker bakom sig. Alla klarar inte av att bearbeta när saker händer. Först måste man vara på ett ställe där det går att börja bearbeta. Ha alla delarna. Men det fattar inte alla. De tror att man vara har alla delarna och när de själv är klara så ska andra också vara det. Ha alla delar kan ju vara att ha orsaken till att barnet dog.

Det är lite puckat.

Med hsp så processar man mycket djupare än andra. Vilket kräver mer tid, ofta.
Hsp är en personlighetstyp. 20-30 % så rätt många har det ju.
Så inget konstigt där. (Länkar sen)

Jag är intresserad av vilka processer? På vilket sätt djupare?

Lämna en kommentar