Jag tror på reinkarnation. Jag tror på karma. För att förenkla det en himla massa..Karma är när om man tex varit god och gjort goda saker-då händer det en bra saker. Som att man kanske vinner eller ärver en massa massa pengar eller bara att det händer bra saker. Eftersom jag då tror på reinkarnation så tror jag att det finns två typer av det-av karma. En kortsiktig och en långsiktig. Den ena-den kortsiktiga är att om jag gör goda gärningar med hjärtat -för att det känns bra, då blir jag belönad för det i det här livet. Men det fungerar inte om man gör det enbart för att man är ute efter belöningar. Sen den långsiktiga karman -som följer med en genom de olika liven man lever.

Jag tror alltså att om man beter sig gott mot andra får man gott tillbaka. Beter man sig illa så kommer karman att bita de elaka i rumpan. Dåliga saker händer för de som är elaka. Ibland så händer det även dåliga saker för de som har god karma eftersom man måste utvecklas och lära sig hantera nya situationer.

Jag läste någonstans att karma var att diska och städa för att man borde, mendans darma är att städa och diska med glädje. Jag gillade  logiken och minns inte vart jag läste det, men jag tyckte att det var vackert och jag försöker att jag allt jag gör med glädje.

Apropå glädje:

Min man gick runt och sjöng igår, han brukar göra det ganska ofta utan att han tänker på det.

Min vän Gurgi brukar säga att sjungande barn är lyckliga barn. Varje gång min man sjunger så ler jag i hjärtat och mår bara så bra.

Inga kommentarer to “Karma”

  1. Roger säger:

    Gillar dina tankar om karma. Det innebär att jag har bra karma eftersom jag träffat dig. Min vackraste, underbaraste, käraste Jenny.

  2. LadyBond säger:

    Jag gillar dina tankar om mig:) Min fantastiska, underbara, älskade och bästa vän!

Lämna en kommentar